Ιστορία

Η παραδοσιακή ταβέρνα "Χαμόδρακας" ιδρύθηκε το έτος 1926 από τον Λεωνίδα Χαμόδρακα στην πασίγνωστη Καλαμαριά, στην παραλία της Ν. Κρήνης, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορική ψαροταβέρνα λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέροντας καλό ψάρι σε ντόπιους και περαστικούς, μπροστά στις βάρκες του Θερμαϊκού, βλέποντας το φάρο του Καρά-Μπουρνού.

Το εστιατόριο "Χαμόδρακας" με απόφαση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού, χαρακτηρίσθηκε με την υπ.αρ.828/21-2-2002, ως διατηρητέο, με την ονομασία "Χαμόδρακας", κατά το ογκομετρικό του περίγραμμα, την χρήση, και τον περιβάλλοντα χώρο του, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη προσφορά του ως χώρος αναψυχής, ως ιστορικό κομμάτι της πόλης και ειδικότερα της Καλαμαριάς, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν μνήμες και συνήθειες του πληθυσμού της.

Το Εστιατόριο Θαλασσινών "Χαμόδρακας" απέκτησε το 2005 το Σήμα Ελληνικής Κουζίνας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες του και από τότε μια σειρά από διακρίσεις συνοδεύουν την γαστρονομική του πορεία.

sima ellinikis kouzinas