Gallery

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να επισκεφτείτε τη Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα για να γνωρίσετε τον “Χαμόδρακα”. Μπροστά στις βάρκες του Θερμαϊκού, βλέποντας το φάρο του Καρά-Μπουρνού, θα απολαύσετε την παράδοση του “Χαμόδρακα” στις θαλασσινές γεύσεις.

Από τα ορεκτικά δεν πρέπει να χάσετε… το περίφημο ψητό χταπόδι, τα μύδια με το κέλυφος τους σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με λευκό κρασί, τα μύδια με άσπρο κρασί, το ριζότο με θαλασσινά και τον πλούσιο λευκό ταραμά. Μην νομίζετε όμως ότι θα είναι εύκολο να διαλέξετε σαλάτα στον «Χαμόδρακα»! Από την σαλάτα του «Ραβδούχου» με σπανάκι, ρόκα, μαρούλι και ρόδι, μέχρι την καβουροσαλάτα με φρέσκο καβούρι… και από την σαλάτα Θαλασσινών με Σαμιώτικο κρασί, μέχρι την σαλάτα του «Χαμόδρακα» και την τονοσαλάτα… θα διαπιστώσετε την μαγεία των γεύσεων.

Ανάμεσα στα κύρια πιάτα, θα ενθουσιαστεί κανείς από το μπακαλιάρο με σπανάκι, αλλά θα θέλει οπωσδήποτε να δοκιμάσει και το φιλέτο από φρέσκο σολομό ψημένο στο φούρνο με μυρωδικά, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την νοστιμιά τους. Φρεσκότατες γαρίδες και καραβίδες, ανταγωνίζονται με το καβούρι στην σχάρα, το οποίο σερβίρουμε με δύο μοναδικές σάλτσες. Οι γαρίδες με τη λευκή σάλτσα γιαουρτιού αποτελούν ένα από τα πιάτα μας με βελούδινη γεύση, που όμοια της δεν θα βρείτε, ειδικά αν τις δοκιμάσετε με τις ταλιατέλες από σπανάκι. Φυσικά, μην ξεχνάτε τα φρέσκα κυδώνια που ανοίγονται για εσάς την ίδια στιγμή και έκαναν τον «Χαμόδρακα» γνωστό, καθιερώνοντάς τον στις προτιμήσεις του κόσμου.